Gras groeit niet door aan de sprieten te trekken, maar door de wortels water te geven.

Plattelandsklassen dag 3

  • 30 september 2020
  • Vijfde leerjaar
  • Zesde leerjaar

woensdag 30 september 2020

Is een vlasboer zonder tractor zoiets als een café zonder bier?

Het is duidelijk dat onze boeren vandaag de dag heel veel gebruik maken van de tractor en allerlei andere machines. Dat was een 50-tal jaar geleden wel “effe” anders. Toen had elke boer één of meerdere paarden die hij gebruikte bij het werk op het land. Deze dieren moesten voornamelijk zware dingen voorttrekken: een ploeg, een volgeladen mestkar, een dorsslee,… Zij waren dan ook heel waardevol op de boerderij. Maar geleidelijk aan werd het trouwe paard verdrongen door de tractor. Het ‘wagenpark’ van de vlasboer is meer dan de moeite waard. We bekijken dit van (zeer) dichtbij!

Wat staat er vandaag zoal op het programma?

Vanavond… spelen we met heel de ‘bende’ een laddercompetitie.

#JerusalemaChallenge: wacht maar…