Gras groeit niet door aan de sprieten te trekken, maar door de wortels water te geven.

Plattelandsklassen dag 2

  • 29 september 2020
  • Vijfde leerjaar
  • Zesde leerjaar

dinsdag 29 september 2020

Hebben koeien een pink?

Dat een mannelijk rund een stier is en een vrouwelijk rund koe genoemd wordt, is waarschijnlijk oud nieuws. Dat men het jong een kalf noemt weet je waarschijnlijk ook nog wel. Maar ken je ook de betekenis van woorden zoals pink, vaars en os? Je komt het te weten bij het bezoek aan het melkveebedrijf.

Op stap …

In de voormiddag maken we kennis met een melkrobot op het melkveebedrijf Van Hecke, bezoeken we het vlasbedrijf Boelens waar we ook ‘vlas-les’ krijgen of hebben we initiatie sport. Na de middag initiatie sport, bezoek Melkveebedrijf Sint-Annahof of gaan we op streekverkenning met gids Marc.

‘Wist-je-datjes’

*Ik heb u gisteren gezien aan de Boerekreek.